- Úvod
- mléčné výrobky, sýry, vejce
- sýry
- Sýr ovčí Pecorino Romano DOP
Sýr ovčí Pecorino Romano DOP

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Sýr ovčí Pecorino Romano DOP164,70 Kč
Orientační hmotnost jednoho kusu je 300 g.
Přesná cena vám bude naúčtována až podle přesně dodané hmotnosti.
Složení: pasterizované ovčí mléko, sůl, jehněčí sýřidlo, mléčné fermenty
Alergeny: mléko a mléčné výrobky
Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě. Pecorino je velmi zdravý sýr s nízkým obsahem tuku v sušině (30%). Díky své drobivé struktuře je předurčen pro široké použití v Italské gastronomii. K tomuto sýru se nejlépe hodí červené víno z oblasti Lazio nebo ze Sardinie.