- Úvod
- bylinky a koření
- Jalovec celý 20g
Jalovec celý 20g

- Kompletní specifikace
- Jalovec celý 20g23,00 Kč
Aromatické plody jalovce se používají ke zvěřině, skopovému nebo vepřovému. Výborně se kombinuje s červeným vínem, tymiánem a česnekem. Může být použit i při nakládání zeleniny a hub.
Složení: jalovec celý
Hmotnost: 20 g
Použití v kuchyni: Jeho bohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí ke zvěřině, nebo k masu, kterému chceme dát nádech zvěřiny. Jako například kuře nebo kachna na divoko. Při přípravě zvěřiny se jalovec nejčastěji používá v celku společně s celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Dobře se také kombinuje s červeným vínem, nejčastěji při nakládání a marinování mas před pečením. Jalovec se používá i při výrobě destilátů, z nichž je nejznámější gin a borovička.
Baleno v sáčcích se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.